-
Biban de mare la grill servit pe pat…
Peștele curățat de solzi, eviscerat și spălat bine se umple cu feliuțe de lămâie și rămurele de cimbru…
-
Gulaș de căprioară
Am tăiat carnea de căprioară cubulețe potrivite pentru a nu mai fi nevoie de cuțit când va ajunge în farfurie.…
-
Tocăniță de miel cu năut și caise
Punem carne de miel puțin la călit. O condimentăm cu sare și piper. O lăsăm să se coloreze puțin pe toate…
-
Fructe de mare la tigaie
Putem folosi un amestec de fructe de mare care să conțină: calamar, midii, caracatiță, creveți... Într-o…
-
Somon la grătar cu mărar și lămâie
Am tocat mărarul. Am dat pe răzătoare coajă de lămâie. Le-am adăugat peste rondelele de somon, alături…
-
Paste cu mango și creveți
Se pun la călit ghimbirul și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă creveții. După ce se colorează puțin,…
-
Cannelloni cu broccoli și conopidă
Spălăm și curățăm conopida și broccoli, apoi le separăm inflorescențele. Le punem la opărit. Într-un…
-
de post
Ajvar
Ajvar este o pastă de ardei pe care am descoperit-o în Serbia, însă am aflat ulterior că este un preparat…
-
Piept de pui în sos iute de ceapă…
Pieptul de pui condimentat cu sare și piper se pune pe grătarul încins, mai întâi cu pielea în jos. Apoi…
-
Cod în crustă de pesmet la cuptor
Într-o tavă de cuptor se pune codul tăiat fileuri. Acesta se condimentează cu sare, piper și se unge cu puțin…
-
Purceluș de lapte la proțap
Alegem un purceluș de lapte nu foarte mare. Noi am cumpărat unul de vreo 10 kg, de la Metro. În primă fază…
-
Dulceață de ardei iute
Gogoșarul spălat și curățat de cotoare se dă prin blender. Ardeiul iute spălat și fără codițe se dă…
-
Ficat de curcan la capac cu oțet și…
Ardeiul iute se taie mărunt. La fel și usturoiul. Roșia se taie cuburi. Într-un vas se încing 2 linguri de…
-
Somon la cuptor cu sos de lime și ghimbir
Ghimbirul se dă pe răzătoarea mică și se amestecă cu usturoiul zdrobit, ardeiul iute tăiat mărunt, o jumătate…
-
Biban de mare în sos iute de roșii…
Într-un vas suficinet de mare cât să încapă peștele întreg, se încing 2-3 linguri de ulei de măsline.…
-
Salată de cartofi dulci cu telemea
Cartofii se spală foarte bine de pământ, se acoperă cu apă, se adaugă un praf de sare, după care se fierb…
-
de post
Lyutenitsa
Într-un vas se încinge uleiul și se adaugă usturoiul presat și ardeiul iute tăiat feliuțe subțiri. Se…
-
Pulpe de pui în sos picant de busuioc
Pulpele de pui se condimentează cu sare și se pun pe grătarul încins, cu pielea în jos. Se lasă până se…
-
Somon cu creveți și legume la grill
Roșia se taie în cuburi mari. Ardeiul iute se taie rondele subțiri. Frunzele de busuioc se taie grosier. Usturoiul…
-
Saramură de știucă
Știuca se curăți de solzi, de intestine și se spală bine. Se pune pe o tavă cu grătar alături de cele…
-
Ketchup iute
Roșiile se pasează. Ceapa, ardeii iuți, usturoiul și ghimbirul se dau la robot. Roșiile pasate se pun pe…
-
Somn la cuptor cu influențe indiene
Se pisează usturoiul. Ghimbirul se toacă mărunt. Ardeiul iute uscat se mojarează. Se amestecă toate. Se adaugă…
-
Șalău la cuptor în stil asiatic
Șalăul se curăță de solzi și de intestine și se cresteaza pe toată suprafața, pe ambele părți. Usturoiul…
-
Supă cremă de dovleac
Dovleacul se curăță de coajă și se taie felii de grosimi aproximativ egale. Boabele de coriandru se mojarează…
-
Somon înăbușit cu roșii
Rondelele de somon se rumenesc într-o tigaie în care se pune o lingură de ulei de măsline. După ce s-au rumenit…
-
Salată cu piept de pui, fasole și…
Într-un bol se amestecă fasolea boabe cu porumbul şi pieptul de pui fiert şi tăiat cubuleţe. Se condimentează…
Reţete cu "ardei iute"