-
Piept de pui în sos iute de ceapă…
Pieptul de pui condimentat cu sare și piper se pune pe grătarul încins, mai întâi cu pielea în jos. Apoi…
-
Cannelloni cu spanac și ricotta
Ceapa și usturoiul se taie mărunt și se călesc în 2 linguri de ulei. Se adaugă apă cât să le acopere…
-
Penne quatro formaggi
Laptele se pune pe foc, iar când începe să fiarbă se adaugă smântâna și brânzeturile (cea cu mucegai…
-
Supă cremă de țelină
Ceapa și usturoiul se toacă mărunt. Într-o tigaie cu ulei încins se pun la călit ceapa și usturoiul. În…
-
de post
Dovleac la cuptor
Se curăță dovleacul de coajă și se taie cuburi. Se pun într-o tavă unsă cu ulei. Se pisează usturoiul…
-
Tarte cu brânză feta și ardei roșu
Margarina la temperatura camerei, se amestecă cu ouăle, adăugate pe rând. Se adaugă făina şi apa şi se…
-
Chec cu ghimbir și cremă de ciocolată
Se amestecă făina cu praful de copt, ghimbirul, nucşoara, scorţişoara, cuişoarele. Mierea şi untul se pun…
-
Spanakopita - plăcintă cu spanac si…
Ceapa uscată şi ceapa verde se taie mărunt. Se încinge uleiul de măsline şi se căleşte ceapa. Se adaugă…
-
Paste cu mazăre, şuncă şi smântână
Ceapa se taie mărunt, iar şunca se taie fâşii. Se face un amestec cu mazărea fiartă în apă cu sare, şuncă,…
-
Ochiuri cu kaizer la cuptor
Vasele de ceramică se ung cu unt. Kaizerul se taie fâşii şi se pune la baza vaselor. Frunzele de ceapă verde…
-
Pulpă de curcan la tavă cu cartofi,…
Se rade coaja de portocală. Usturoiul se pisează şi se amestecă cu rozmarinul, salvia, nucşoara, sarea, piperul…
-
de post
Penne cu măsline şi capere
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Măslinele se taie rondele. Usturoiul…
-
Goujon de ştiucă
Ştiuca se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală foarte bine cu apă rece şi se îndepărtează capul…
-
Ouă scoţiene
Carnea se amestecă cu toate condimentele, cu oul întreg şi cu pesmetul. Se omogenizează totul. Ouăle fierte…
-
Cartofi Byron
Cartofii se spală foarte bine şi se coc în tavă în cuptor la 200 grade timp de o oră. Se lasă să se răcorească…
-
Ruladă din piept de pui
Pieptul de pui se taie pe jumătate. Se ia o jumătate de piept şi se taie astfel încât să nu fie prea gros.…
Reţete cu "nucșoară"