Aperitive

  • Pachețele cu vită și năut

    Pachețele cu vită și năut

    Se taie mărunt feliile de bacon, ceapa verde, spanacul, ciupercile și usturoiul. Fără a se folosi grăsime,…

  • Tarte cu mazăre

    Tarte cu mazăre

    Se amestecă făina cu oul și untul tăiat cubulețe. Se frământă până se omogenizează aluatul. Se taie…

  • Salată de gogonele

    Salată de gogonele

    Gogonelele se coc. Se curăță de coajă și se lasă la scurs într-o sită. Se pasează cu blenderul vertical,…

  • Răsucite cu brânză cheddar

    Răsucite cu brânză cheddar

    Ouăle se bat, iar brânza cheddar se dă pe răzătoarea mică. Foaia de foietaj se unge cu oul bătut, apoi…

  • Plăcintă cu legume

    Plăcintă cu legume

    Ardeiul tăiat cuburi, împreună cu vânăta, se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează…

  • Tarte cu pesto și roșii cherry

    Tarte cu pesto și roșii cherry

    Aluatul foietaj se întinde puţin pe o suprafaţă presărată cu făină, apoi se decupează cu ajutorul unui…

  • Pâine cu măsline verzi

    Pâine cu măsline verzi

    Măslinele verzi se taie mărunt. Ardeiul roşu se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie şi ea. Făina se amestecă…

  • Tartă cu brânză telemea și roșii

    Tartă cu brânză telemea și roșii

    Se amestecă făina cu untul şi un praf de sare. Se frământă până se obţin nişte firimituri. Se adaugă…

  • Tarte cu brânză feta și ardei roșu

    Tarte cu brânză feta și ardei roșu

    Margarina la temperatura camerei, se amestecă cu ouăle, adăugate pe rând. Se adaugă făina şi apa şi se…

  • Plăcintă cu ciuperci

    Plăcintă cu ciuperci

    Ciupercile se taie şi se trag la tigaie. Separat, se căleşte făina în ulei şi se adaugă smântâna de gătit.…

  • Roșii umplute cu ouă

    Roșii umplute cu ouă

    Kaizerul se taie cubuleţe mici şi se pune într-o tigaie, pe foc, până se prăjeşte. Roşiile se scobesc…

  • Ouă poșate pe strat de brânză

    Ouă poșate pe strat de brânză

    Brânza se sfărâmă cu furculiţa şi peste ea se toarnă laptele, usturoiul pisat şi se amestecă bine. Aceste…

  • Sărățele poloneze

    Sărățele poloneze

    Se amestecă făina cu untul la temperatura camerei. Se adaugă piureul de cartofi şi se frământă până se…

  • Chec aperitiv

    Chec aperitiv

    Baconul se taie cubuleţe şi se prăjesc până devin crocante. Se adaugă măslinele tăiate feliuţe subţiri…

  • Tort de clătite

    Tort de clătite

    Se face compoziţia pentru clătite. Se pregătesc foile de clătite. Aceste nu se vor rula, nici nu se vor împacheta.…

  • Tartă cu ciuperci și pesto

    Tartă cu ciuperci și pesto

    Aluatul foietaj se împarte în 9 pătrate. care se ung cu sos pesto. În fiecare pătrat de foietaj se pun câte…

  • Pateuri cu brânză şi ou

    Pateuri cu brânză şi ou

    Brânza telemea se sfărâmă şi se amestecă cu un ou. Aluatul foietaj decongelat la temperatura camerei, se…

  • Pastă de ton cu vin roşu şi castraveţi muraţi

    Pastă de ton cu vin roşu şi castraveţi…

    Peştele din conservă se pune întrun castron, cu tot cu ulei. Se adaugă castravetele murat, tăiat cuburi mari,…

  • Bruschete cu caşcaval şi hribi

    Bruschete cu caşcaval şi hribi

    Caşcavalul se taie felii subţiri, atât cât să acopere felia de baghetă. Pe felia de baghetă se pune o feliuţă…

  • Omletă cu arome indiene

    Omletă cu arome indiene

    Roşiile se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie mărunt. Ghimbirul se taie şi el mărunt. Ouăle se bat împreună…

  • Sos de iaurt cu hrean şi brânză

    Sos de iaurt cu hrean şi brânză

    Iaurtul cu brânza proaspată, hreanul, sarea, piperul, boiaua dulce se dau la robot până se obţine o pastă…

  • Sos de avocado

    Sos de avocado

    Ceapa se taie mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe. Avocado se curăţă de coajă, se îndepărtează sâmburele…

  • Sos marocan de năut

    Sos marocan de năut

    Năutul se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă până când bobul se striveşte între două…

  • Biftec tartar

    Biftec tartar

    Carnea de vită se taie foarte mărunt cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit. Se obţine o pastă. Castraveţii…

  • Piftie din aripioare de pui

    Piftie din aripioare de pui

    Aripioarele de pui se pun la fiert în apa în care s-au pus legumele întregi şi condimentele. Se spumează,…

  • Humus de post

    Humus

    Năutul se pune la fiert în apă. Când este fiert, se scurge de apa în care a fiert. Se dă prin maşina de…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Bucătăresele vesele
Hai să gătim
Calebatuta.ro