Bezea cu dulceaţă de mure

(Salzburger nockerln)
Aceasta este o reţetă reprezentativă pentru Salzburg şi este un sufleu dulce preparat din albuşuri de ouă, zahăr şi făină. Denumirea preparatului original este Salzburger Nockerl. Forma de prezentare a acestei prăjituri simbolizează cele 3 formaţiuni muntoase care înconjoară oraşul Salzburg.
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Vasul în care se va coace desertul se unge cu unt, iar pe fund se pune dulceaţa care se amestecă cu frişca lichidă.


Vasul astfel pregătit se ţine la loc cald.


Albuşurile se bat spumă, adăugându-se un praf de sare.


Se adaugă căte o lingură de zahăr, pe care l-am băgat pentru câteva minute în cuptorul încins, ca să se încălzească. Se bate continuu cu mixerul până se obţine o bezea tare, care nu curge din castron.


Peste bezeaua de albuşuri se adaugă gălbenuşurile, făina, amidonul, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie.


Se amestecă uşor cu o paletă.


Această compoziţie se distribuie în vasul în care am pus dulceaţa şi frişca şi se formează trei ridicături.


Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 12-13 minute. Nu se deschide uşa cuptorului.


Se scoate din cuptor şi se pudrează cu zahăr. Se serveşte imediat.


Această reţetă a fost preparată pentru săptămâna oraşului Salzburg pe theCityBreak.ro .

Etichete: bezea | dulceata | frisca | salzburg | austria
(2 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Super

  Rețeta mai veche Rulouri din carne de vită Rulouri din carne de vită

Rețeta mai nouă   Brioşe cu miere de albine Brioşe cu miere de albine

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro