Budincă de orez cu banane

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se fierbe orezul cu laptele şi un praf de sare.

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile se bat spumă.


Când orezul este aproape fiert, se pune zahărul şi zahărul vanilat. Se mai fierbe puţin pentru a se dizolva zahărul.

Se ia de pe foc, se lasă să se răcorească puţin, apoi se adaugă gălbenuşurile pe rând, amestecând bine.

Se încorporează în amestecul de orez şi spuma de albuşuri.

Într-o tavă unsă cu unt se toarnă 1/2 din cantitatea de orez, se pune un rând de banane tăiate rondele, apoi restul de orez.

Se dă 30 de minute la cuptor, până se rumeneşte frumos. Deasupra se presară scorţişoară.
Se pot folosi şi alte fructe, după dorinţă.


Etichete: orez | budinca | banane
(10 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Cartofi cu usturoi şi rozmarin la cuptor Cartofi cu usturoi şi rozmarin la cuptor

Rețeta mai nouă   Ciocănele cu portocală şi lămâie Ciocănele cu portocală şi lămâie

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro