Cârnaţi din carne de porc şi vită

Cârnaţii de casă sunt preparaţi iarna, cel mai des în apropierea Crăciunului. Procesul e simplu, se face prin umplerea unui maţ subţire de porc sau de oaie cu un amestec de carne tocată, usturoi şi alte condimente. Amestecul cel mai des folosit este format din carne tocată de porc şi vită.
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Carnea se dă prin maşina de tocat.

Într-un castron mare se amestecă toată carnea cu usturoiul pisat, sarea, piperul şi cimbru.

Se adaugă şi lichidul, după preferinţă, şi se amestecă bine.

Maţele se spală foarte bine cu apă rece, după care se umplu cu amestecul pregătit.

Se lasă la zvântat 1-2 zile, după care se păstrează la frigider.

(31 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Am facut dupa reteta originala si au fost deliciosi.
    A doua oara am pus niste boia iute. La fel de buni numai ca mai iuti.
    Apropo, ambele dati am folosit mat de oaie.

  Rețeta mai veche Tobă de porc Tobă de porc

Rețeta mai nouă   Răcitură de curcan Răcitură de curcan

publicitate
Comentarii (7)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Bucătăresele vesele
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Calebatuta.ro