Cartofi copţi cu şuncă afumată

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Cartofii se spală cu apă rece şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 20 minute.

După aceea se scurg de apă şi se aranjează într-un vas termorezistent uns cu ulei.

Ceapa şi usturoiul se taie mărunt.


Şunca presată se taie feliuţe.

Peste cartofii din vas se presară ceapa, usturoiul şi deasupra şunca presată.

În final se adaugă şi condimentele.

Apoi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 30-40 de minute.

Separat se pregăteşte un sos din roşiile decojite şi busuioc uscat.

Se toarnă acest sos peste cartofi şi se mai dă la cuptor pentru 10-15 minute.


Se servesc cu mărar tocat mărunt, ca garnitură la orice fel de carne.


Etichete: cartofi | sunca
(10 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Valdostana din piept de pui Valdostana din piept de pui

Rețeta mai nouă   Somn cu legume la cuptor Somn cu legume la cuptor

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Bucătăresele vesele
Caietul cu rețete
Calebatuta.ro