Chiftele de porc

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 


Dacă nu este deja tocată, carnea se taie bucăţi şi se dă prin maşina de tocat.


Ceapa se toacă mărunt sau se poate da prin maşina de tocat sau la robot.


Pâinea se înmoaie în apă.

Usturoiul se pisează.


Peste carnea tocată se adaugă ceapa, usturoiul pisat, ouăle, pătrunjelul şi mărarul tocat mărunt, pâinea muiată şi stoarsă de apă, sare şi piper.




Se amestecă totul foarte bine.


Se ia cu o lingură din tocătură o cantitate potrivită şi i se dă cu mâna forma dorită (rotundă sau lunguiaţă), se trece prin pesmet sau făină şi se prăjeşte pe ambele părţi.





După ce s-au prăjit, se scot pe prosoape de hârtie pentru a se îndepărta excesul de ulei.




Etichete: chiftele
(50 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • O reteta traditionala, veche si care intruneste tot ceea ce trebuie pentru reusita unor chiftele gostoase si usor consumabile. Acestea, pot fi in final transformate usor in chiftele cu sos de rosii( chiftelute marinate). Ca o completare, pentru ca sunt un mare amator de verdeata in realizarea mancarurilor, am pus in compozitie foarte mult marar si patrunjel verde tocat marunt. Excelent, nota 10 pentru reteta!

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Bucătăresele vesele
Caietul cu rețete
Calebatuta.ro