Ciocănele cu portocală şi lămâie

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Ciocănelele se curăţă de piele, se crestează, iar în crestături se pun feliuţe subţiri de portocală.

Într-un vas termorezistent uns cu ulei de măsline, se presară jumătate de ceapă roşie tăiată peştişori.

Peste ceapă se pun rondele de cartofi, cât să acopere toată suprafaţa, într-un singur strat.

Deasupra cartofilor se presară sare şi piper, apoi se aranjează ciocănelele pregătite cu portocale.

Ciocănelele se condimentează cu rozmarin, cimbru şi boia.

Se mai pune un rând de rondele de cartofi, restul de ceapă tăiată peştişori, usturoiul tăiat feliuţe subţiri, ciupercile, iar la final se acoperă totul cu rondele de portocală şi lămâie.

Se stropeşte cu vin alb şi ulei de măsline, se acoperă vasul şi se dă la cuptor pentru 45 de minute. Apoi se mai lasă încă 10-15 minute în cuptor, fără capac.

Etichete: pui | pulpe de pui
(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Budincă de orez cu banane Budincă de orez cu banane

Rețeta mai nouă   Prăjitură cu nucă şi caramel Prăjitură cu nucă şi caramel

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro