Cornulețe cu nucă

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se amestecă drojdia cu 1 linguriţă zahăr, cu puţină apă călduţă şi puţină făină. Se adaugă o ceşcuţă de ulei.

Se lasă să crească, apoi se pun restul ingredientelor şi se frământă un aluat potrivit de tare.

Se lasă aluatul la căldură până îşi dublează volumul. După ce a crescut suficient, se iau bucăţi de cocă şi se întind foi potrivit de groase, se taie pătrăţele care se umplu cu gem amestecat cu nucă măcinată.

Se rulează din colţ, se răsucesc şi se aşează în tava unsă cu ulei.

Se lasă aşa să mai crească în tavă timp de 5 minute, apoi se introduc la cuptor pentru 15-20 de minute.
Cât sunt calde se pudrează cu zahărul pudră vanilat.

Etichete: cornulete | nuci
(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Mâncare cu castraveţi muraţi Mâncare cu castraveţi muraţi

Rețeta mai nouă   Pui cu smântână Pui cu smântână

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro