Deserturi

Fie iarnă, fie vară, la orice vârstă simţim nevoia din când în când de a servi un desert fie el dulce sau sărat, cu fructe, ciocolată sau frişcă.

  • Prăjitură Krantz

    Prăjitură Krantz

    Fiecare din foi se taie în două. Peste prima foaie se adaugă 1/4 din cremă, se întinde uniform și se presară…

  • Prăjitură cu prune

    Prăjitură cu prune

    Făina se amestecă cu un plic de zahăr vanilat, sarea, praful de copt, coaja rasă de lămâie și de portocală.…

  • Ruladă de bezea cu zmeură

    Ruladă de bezea cu zmeură

    Albușurile se bat foarte bine cu mixerul până se obține o spumă. Se adaugă zahărul și spuma se bate in…

  • Tort Deliciu

    Tort Deliciu

    Pe un platou se pune o foaie de bezea cu nucă. Se unge uniform cu 1/3 din crema fiartă amestecată cu frișcă.…

  • Tarte de ciocolată cu arahide

    Tarte de ciocolată cu arahide

    După ce bazele de tartă s-au răcit, se toarnă în interior un strat de caramel cu banană. Peste stratul de…

  • Panna cotta cu jeleu de căpșuni și zmeură Mărțișor

    Panna cotta cu jeleu de căpșuni și…

    Gelatina se pune la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Laptele, frișca, zahărul și esența de…

  • Coșulețe de ciocolată cu cremă de mascarpone și unt de arahide

    Coșulețe de ciocolată cu cremă de…

    Se amestecă făina cu cacaua, zahărul și sarea. Se adaugă untul și brandy și se amestecă până se obține…

  • Prăjitură cu foi și cremă de ciocolată

    Prăjitură cu foi și cremă de ciocolată

    Ouăle se bat cu zahărul până se obține o spumă. Se adaugă uleiul puțin câte puțin, amestecând continuu.…

  • Cannoli

    Cannoli

    Făina se amestecă cu zahărul,un praf de sare, și untul. Se adaugă gălbenușul și vinul. Se formează un…

  • Cupe cu mousse de ciocolată și fistic

    Cupe cu mousse de ciocolată și fistic

    Blatul se decupează cu un pahar, apoi se scobește în interior cu alt pahar cu diametru mai mic. Se însiropează…

  • Prăjitură cu cafea

    Prăjitură cu cafea

    Ouăle se bat cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se freacă foarte bine până se obține o cremă. Se…

  • Tort imperial cu ciocolată

    Tort imperial cu ciocolată

    Se amestecă amidonul cu făina, praful de copt si cacaua, apoi se cern. Untul se freacă cu 40 g de zahăr până…

  • Mini Cheescake "Mărțișor" Mărțisor

    Mini Cheescake "Mărțișor"

    Crema de brânză împreună cu 30 g zahăr se amestecă. Se adaugă iaurtul, sucul de lămâie și esența de…

  • Trandafiri din foietaj cu mere de post

    Trandafiri din foietaj cu mere

    Lămâia se stoarce. Merele se curăță de cotor, apoi se taie felii subțiri. Feliile de mere se pun într-un…

  • Tort de ciocolată cu vișine

    Tort de ciocolată cu vișine

    Zahărul, untul la temperatura camerei, făina, praful de copt, cacaua, ouăle și laptele se amestecă bine cu…

  • Chec cu fructe uscate

    Chec cu fructe uscate

    Untul şi zahărul se freacă cu mixerul. Se adaugă ouăle şi se mixează bine. Se adaugă şi mierea, apoi…

  • Chec

    Chec

    Untul, zahărul şi zahărul vanilat se bat cu mixerul. Se adaugă ouăle, pe rând, mixând foarte bine după…

  • Mousse de căpșuni cu ciocolată albă Mărțișor

    Mousse de căpșuni cu ciocolată albă

    Portocalele se storc. Căpşunile împreună cu zahărul pudră şi 3 linguri de suc de portocale se amestecă…

  • Scutecele lui Iisus

    Scutecele lui Iisus

    Foile de plăcintă de taie pe jumătate, cât să fie pe dimensiunea unei tăvi. Fiecare foaie se coace la 180…

  • Chec cu ghimbir și cremă de ciocolată

    Chec cu ghimbir și cremă de ciocolată

    Se amestecă făina cu praful de copt, ghimbirul, nucşoara, scorţişoara, cuişoarele. Mierea şi untul se pun…

  • Prăjitura Doboş

    Prăjitura Doboş

    Crema rezultată se împarte în 7 părţi egale. Se ung alternativ foile cu cremă. Peste ultima foaie se toarnă…

  • Prăjitură Pinguin

    Prăjitură Pinguin

    Peste prima foaie se pune 1/2 din crema de frişcă şi se nivelează. Se toarnă glazura I, imediat ce a fost…

  • Tort Tiramisu

    Tort Tiramisu

    Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat bine până se obţine o bezea tare. Gălbenuşurile se bat…

  • Sărățele poloneze

    Sărățele poloneze

    Se amestecă făina cu untul la temperatura camerei. Se adaugă piureul de cartofi şi se frământă până se…

  • Cupe de ciocolată cu spumă de fructe de pădure

    Cupe de ciocolată cu spumă de fructe…

    Crema mascarpone se freacă bine cu zahărul pudră. Se adaugă fructele de pădure şi se amestecă. Separat,…

  • Tort de cacao cu nucă

    Tort de cacao cu nucă

    Se pregăteşte mai întâi blatul: Făina se amestecă cu praful de copt şi cacaua. Se separă ouăle, iar albuşurile…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Bucătăresele vesele
Hai să gătim
Calebatuta.ro