Dulceaţă de căpşuni

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Căpşunile se spală si se curăţă de codiţe.

În oala în care se va fierbe dulceaţa se pune un rând de căpşuni

alternativ cu un rând de zahăr,

ultimul rând fiind de zahăr.

Se lasă să stea 1-2 ore,

după care se stropește cu zeama de lămâie

și pune la fiert,

iniţial la foc mare până începe să fiarbă, după asta la foc mic.

După aproximativ 1 oră se amestecă având grijă să nu se lipească.



Se ia de pe foc după aproximativ 1 oră şi 20 de minute (pentru 1,6 kg căpşuni). Se verifica dacă dulceața este legată punând o bobiță din sirop pe o farfurie, iar aceasta este gata dacă bobița nu curge.

Se adaugă 1 lingură de rom.

Se pune fierbinte în borcane

se pun capacele, iar borcanele se țin cu capacul în jos până se răcesc.

Se servește ca atare sau la diverse prăjituri sau clătite.

Etichete: dulceata | capsuni
(5 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Iepure cu arome indiene Iepure cu arome indiene

Rețeta mai nouă   Sirop de căpșuni Sirop de căpșuni

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro