Dulceaţă de gutui

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Gutuile se spală foarte bine de puf, se îndepărtează căsuţa cu seminţe, se taie cubuleţe şi se stropesc cu zeama de lămâie.

Se pune la fiert apa împreună cu zahărul şi zahărul vanilat şi când începe să se îngroaşă se adaugă gutuile tăiate cubuleţe.

Se fierbe la foc mare, amestecând din când în când, până când o picătură de sirop pusă pe o farfurie se întăreşte şi nu curge.

Se pune în borcane, fierbinte fiind, se pun capacele, apoi se întorc cu gura în jos.

Etichete: gutui | dulceata
(59 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Budincă de cartofi cu ardei gras Budincă de cartofi cu ardei gras

Rețeta mai nouă   Quesadilla de pui Quesadilla de pui

publicitate
Comentarii (13)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro