Dulceaţă de zmeură

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Zmeura se spală într-o sită şi se lasă la scurs. Se pune apoi în cratiţa în care faceţi dulceaţa (care să nu lipească) şi se adaugă zahărul.


Se pune la foc iute până începe să fiarbă, după care se dă focul la flacără medie şi se lasă să fiarbă 20 de minute, având grijă să nu se lipească.


Spre final se adaugă zeama de lămâie şi se mai lasă 2-3 minute. Se ia de pe foc, se lasă să se răceasca un pic şi apoi se pune în borcane. Se pun capacele şi (eu aşa fac) se întorc cu capacul în jos, lăsându-le până se răcesc şi capacele sunt trase (la apăsare pe mijloc nu se aude click).


Etichete: dulceata | zmeura
(13 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Legume marinate la cuptor Legume marinate la cuptor

Rețeta mai nouă   Tort de struguri cu iaurt Tort de struguri cu iaurt

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro