Focaccia cu roșii uscate și roșii cherry

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se pune la dospit drojdia

cu zahărul

şi jumătate din cantitatea de apă.

Se lasă să dospească la loc cald,

apoi se adaugă uleiul de măsline

sarea

restul de apă,

şi făina

şi se amestecă.

Aluatul obţinut se frământă până ce aluatul se desprinde uşor de pe vas şi de pe mâini. Se lasă la crescut timp de o oră şi jumătate sau până ce işi dublează volumul, la cald.

Între timp, roşiile uscate se taie cubuleţe, iar după ce aluatul a crescut se adaugă peste acesta

împreună cu busuiocul tocat mărunt.

Se amestecă.

Se porţionează aluatul în 4 sau 2, după preferinţă, şi se modelează în cercuri cu o grosime de 1,5 cm. Pe suprafaţa acestuia, din loc în loc, se fac nişte inserţii în care se pune câte o roşie cherry. Astfel pregătite, se lasă la crescut 30 de minute. După acest timp, se ung pe deasupra cu ulei de măsline şi se presară cu sare de mare grunjoasă.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 35 de minute.

Se pot servi atât calde cât şi reci, ca aperitiv.

Etichete: focaccia
(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Frigărui din carne tocată de vită Frigărui din carne tocată de vită

Rețeta mai nouă   Coşuleţe dantelate cu brandy şi mousse de ciocolată Coşuleţe dantelate cu brandy şi mousse de ciocolată

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Bucătăresele vesele
Hai să gătim
Calebatuta.ro