Gogonele murate

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se aranjează în borcan gogonelele şi morcovii,

alternând cu usturoi tăiat felii şi beţe subţiri de hrean.

Se continuă astfel până se umple borcanul.

Deasupra se pun beţe de mărar.

Se pregăteşte saramura, punând la fiert apa cu condimentele. La 10 l apă se pun 450 g sare, un pahar de oţet, câteva foi de dafin şi boabe de ienibahar.

Se fierbe şi se lasă să dea câteva clocote.

Saramura fierbinte se toarnă în borcanele cu gogonele.

Se acoperă borcanul cu o farfurie, iar după câteva ore, dacă lichidul a scăzut, se mai adaugă saramură. Borcanele se ţin la loc cald până se limpezeşte saramura, apoi se mută la loc uscat şi răcoros.


Etichete: gogonele | muraturi
(20 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Salată de vinete cu roșii coapte și ardei copți Salată de vinete cu roșii coapte și ardei copți

Rețeta mai nouă   Cuşcuş cu peşte afumat Cuşcuş cu peşte afumat

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro