Italia

  • Focaccia cu măsline și roșii uscate

    Focaccia cu măsline și roșii uscate

    În vasul de la mașina de făcut pâine se pune apa călduță, 3 linguri de ulei de măsline, sarea, făina…

  • Iepure cu arome italiene

    Iepure cu arome italiene

    Bucățile de iepure se acoperă cu apă într-un wok. Se aduc la fierbere. Se sărează. Se spumează. Se adaugă…

  • Caponata de post

    Caponata

    Caponata este o mâncare de origine italină întâlnită mai des în Sicilia. Ingredientele definitorii sunt…

  • Focaccia cu roșii uscate și roșii cherry

    Focaccia cu roșii uscate și roșii…

    Se pune la dospit drojdia cu zahărul şi jumătate din cantitatea de apă. Se lasă să dospească la loc cald,…

  • Focaccia

    Focaccia

    Se pun ingredientele în maşina de făcut pâine, mai întâi apa şi uleiul, apoi sarea, zahărul, făina şi…

  • Paste cu roşii şi măsline de post

    Paste cu roşii şi măsline

    Ceapa se taie mărunt. Într-o tigaie se pune puţin ulei de măsline şi se pune ceapa. Se căleşte până se…

  • Farfalle cu ton

    Farfalle cu ton

    Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt,…

  • Salată de ton cu fasole roşie

    Salată de ton cu fasole roşie

    Roşiile se taie cuburi mai mari şi se pun într-un castron. Ceapa se taie solzişori şi se pune peste roşii.…

  • Penne cu măsline şi capere de post

    Penne cu măsline şi capere

    Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Măslinele se taie rondele. Usturoiul…

  • Cartofi în stil italian cu mozzarella

    Cartofi în stil italian cu mozzarella

    Cartofii se curăţă de coajă. Apoi se taie felii subţiri şi se pun în tava de la cuptor pe hârtie de copt.…

  • Penne all' arrabbiata

    Penne all' arrabbiata

    Usturoiul tocat mărunt şi ardeii tăiaţi rondele se pun la călit în ulei pentru 30 de secunde. Se adaugă…

  • Tartă cu spanac şi ou fiert de Paşti

    Tartă cu spanac şi ou fiert

    Aceasta este o reţetă tradiţională italiană pentru Paşti. Ea reprezintă o plăcintă umplută în general…

  • Fettuccine cu sparanghel

    Fettuccine cu sparanghel

    Sparanghelul se spală cu apă rece, se curăţă de partea de la bază, apoi se pune la fiert în apă cu sare.…

  • Valdostana din piept de pui

    Valdostana din piept de pui

    Pieptul de pui la grătar se aşează într-un vas termorezistent. Peste fiecare bucată de piept se pune câte…

  • Tiramisu cu ness

    Tiramisu cu ness

    Se face 0.5 l ness dulce. Se lasă la răcit. Se înmoaie pişcoturile în ness. Se bat albuşurile spumă cu…

  • Lasagna

    Lasagna

    Se pune la fiert într-o oală apă cu sare. Când începe să fiarbă se adaugă pastele (pe rând, câte 3-4)…

  •  
  • 1
  •  
Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Hai să gătim
Bucătăresele vesele
Calebatuta.ro