Limbă cu sos de roşii şi măsline

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Limbă fiartă"

    Se spală limba în câteva ape, se rade cu cutiţul şi se îndepărtează gătlejul, se aşează în cratiţă cu apă rece şi se pune la fiert la foc mic.

    După ce se ia spuma, se adaugă ceapa, zarzavatul, ienibaharul, foaia de dafin şi sarea. Se lasă să fiarbă încet, acoperit cu capac, la foc mic, trei ore sau o oră în oala sub presiune.

    Se scoate din apă, se aşează pe un fund de lemn şi se curaţă cu ajutorul cuţitului, trăgând pielea de la vârf spre rădăcina limbii.


    Se taie felii, se aşează pe o farfurie de servit şi se toarnă pe deasupra sos de hrean, sos de muştar sau sos de bulion.

    Limbă fiartă
  2. continuăm cu rețeta de bază...

Limba de porc se fierbe în apă cu sare o oră în oala sub presiune. Limba astfel fiartă se curăţă de pieliţă şi grăsime, se taie felii şi se lasă separat până se prepară sosul. Într-o altă cratiţă se încinge uleiul, se căleşte ceapa, se adaugă bulionul, după care se adaugă treptat roşiile şi ardeiul gras date prin robot în prealabil. Se fierbe amestecul, se adaugă măslinele, usturoiul pisat, sare, piper, dafin, pătrunjel şi vin. Se poate servi atât rece cât si caldă.


Etichete: limba | rosii | sos de rosii | masline
(25 voturi) Votează şi poți lăsa review!
publicitate
Comentarii (6)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro