Limbă în sos de smântână

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Limbă fiartă"

    Se spală limba în câteva ape, se rade cu cutiţul şi se îndepărtează gătlejul, se aşează în cratiţă cu apă rece şi se pune la fiert la foc mic.

    După ce se ia spuma, se adaugă ceapa, zarzavatul, ienibaharul, foaia de dafin şi sarea. Se lasă să fiarbă încet, acoperit cu capac, la foc mic, trei ore sau o oră în oala sub presiune.

    Se scoate din apă, se aşează pe un fund de lemn şi se curaţă cu ajutorul cuţitului, trăgând pielea de la vârf spre rădăcina limbii.


    Se taie felii, se aşează pe o farfurie de servit şi se toarnă pe deasupra sos de hrean, sos de muştar sau sos de bulion.

    Limbă fiartă
  2. continuăm cu rețeta de bază...

Se fierbe limba (vezi Limbă fiartă) şi se taie felii de grosimea unui deget.

Se pune untul într-o cratiţă, se lasă să se înfierbânte şi se prăjeşte în el jumătatea de ceapă rasă.


Se adaugă făina, se stinge cu zeama în care a fiert limba, apoi se pun smântâna şi feliile de limbă.




Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, se adaugă mărarul tocat, după care trebuie să mai dea într-un clocot, două.

Se serveşte fierbinte cu mămăliguţă.

Etichete: ciulama | limba | sos | smantana
(11 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Fazan la cuptor Fazan la cuptor

Rețeta mai nouă   Cartofi cu rozmarin la cuptor Cartofi cu rozmarin la cuptor

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Bucătăresele vesele
Caietul cu rețete
Hai să gătim