Dublin Coddle

Aceasta este o reţetă cu specific irlandez şi este asociată cel mai des cu numele oraşului Dublin. Denumirea originală este Coddle sau Dublin Coddle. Se realizează prin crearea unor straturi succesive de cartofi, bacon şi cârnaţi de porc care se acoperă cu supă de carne sau apă şi se prepară prin fierbere înăbuşită la cuptor într-un vas termorezistent acoperit.
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Morcovii, cartofii şi ceapa se taie rondele.

Cârnaţii se taie şi ei rondele, iar baconul se taie cubuleţe de mărimea rondelelor de cârnaţi.

Într-o tigaie se încinge 1 lingură de ulei în care se prăjesc, pe rând, mai întâi cubuleţele de bacon, apoi cârnaţii.

Într-un vas termorezistent se începe asamblarea: se pune un strat de rondele de cartofi, se presară sare şi piper, apoi bacon şi cârnaţi prăjiţi, rondele de morcovi şi ceapă. Se repetă din nou succesiunea aceasta, având grijă ca ultimul strat să fie de cartofi, care se presară cu sare şi piper.

Se adaugă apă sau supă de orice fel, cât să acopere aproape tot ceea ce este în vas, apoi se acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 60 de minute.

Apoi se mai lasă în cuptor la 250 grade timp de 15 minute, pentru a se rumeni frumos deasupra.

Deasupra se presară pătrunjel tocat.

Etichete: tocana
(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Pască cu brânză Pască cu brânză

Rețeta mai nouă   Cozonac cu nucă Cozonac cu nucă

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Bucătăresele vesele
Caietul cu rețete
Calebatuta.ro