Pește și fructe de mare

Aici poţi găsi reţete culinare care folosesc o multitudine de specii de peşte: macrou, crap, somn, doradă, şalău, ştiucă, biban, păstrăv, scrumbie, obleţi, caras, pregătite sub diverse forme: peşte la cuptor cu roşii sau cu legume, umplut, în folie de aluminiu, prăjit în ulei, la grătar, făcut pane, fiert în supă cu mirodenii, marinat, înăbuşit, sub formă de plachie, borş pescăresc, salată cu peşte afumat, fript pe tablă, fript în crustă de sare, tocat, făcut chiftele, servit cu mămăliguţă, mujdei de usturoi, zeamă de lămâie ...

Cele mai populare etichete din categorie

somon , sardine , somn , caras , ton , macrou , salau , pastrav , stiuca , sturion
  • Doradă cu legume la grătar

    Doradă cu legume la grătar

    Peștele se curăță de solzi și intestine, apoi se spală foarte bine. Se pisează usturoiul. Se amestecă…

  • Frigărui de creveți cu legume

    Frigărui de creveți cu legume

    Creveții sunt acoperiți cu soluția de marinare formată din ulei de măsline, supă de pui, rozmarin, sare…

  • Somn la cuptor cu influențe indiene

    Somn la cuptor cu influențe indiene

    Se pisează usturoiul. Ghimbirul se toacă mărunt. Ardeiul iute uscat se mojarează. Se amestecă toate. Se adaugă…

  • Lapți de crap prăjiți

    Lapți de crap prăjiți

    Se curăță lapții de pieliță și se spală bine. Se tăvăleasc prin făină amestecată cu sare. Se prăjesc…

  • Somn prăjit cu pesmet japonez

    Somn prăjit cu pesmet japonez

    Se curăță somnul de intestine și se spală bine. Se taie în bucăți și se sărează. Se tăvăleasc bucățile…

  • Șalău la cuptor în stil asiatic

    Șalău la cuptor în stil asiatic

    Șalăul se curăță de solzi și de intestine și se cresteaza pe toată suprafața, pe ambele părți. Usturoiul…

  • Macrou la cuptor pe pat de legume

    Macrou la cuptor pe pat de legume

    Macroul eviscerat se stropește cu zeamă de lămâie și se condimentează cu sare și piper. Ceapa se taie solzișori,…

  • Biban de mare cu legume la cuptor

    Biban de mare cu legume la cuptor

    Ceapa se taie solzișori, ardeiul se taie fâșii subțiri și se pun pe fundul unui vas termorezistent uns cu…

  • Rasol de creveți, porumb și cârnați afumați

    Rasol de creveți, porumb și cârnați…

    Creveții se curăță dacă sunt nedecorticați. Porumbul se curăță și se taie bucăți. Cârnații se taie…

  • Somon înăbușit cu roșii

    Somon înăbușit cu roșii

    Rondelele de somon se rumenesc într-o tigaie în care se pune o lingură de ulei de măsline. După ce s-au rumenit…

  • Cod în sos dulce acrișor

    Cod în sos dulce acrișor

    Codul se taie bucăţi, se presară cu puţină sare, se lasă să stea 10-15 minute, apoi se dau prin amidon…

  • Ton caramelizat

    Ton caramelizat

    Tonul se curăţă şi se taie rondele. Rondelele de ton se presară cu sare, ghimbir ras, făină şi zahăr…

  • Somon cu mărar

    Somon cu mărar

    Fileurile de somon se aşează într-un vas termorezistent, se presară cu sare şi piper, cu mărar uscat sau…

  • Sardine cu coriandru la grătar

    Sardine cu coriandru la grătar

    Sardinele se curăţă de solzi şi intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se presară cu sare…

  • Macrou cu maioneză și cașcaval la cuptor

    Macrou cu maioneză și cașcaval la…

    Peştele se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă…

  • Doradă cu legume la cuptor

    Doradă cu legume la cuptor

    Dorada se curăţă de solzi şi intestine şi se aşează într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei. Ardeiul…

  • Baghete de pește

    Baghete de pește

    Se dezosează carne de peşte şi se dă de 2 ori prin maşina de tocat. Carnea tocată se amestecă cu ceapa…

  • Caras prăjit

    Caras prăjit

    Peştele se curăţă de solzi şi se intestine. Se taie bucăţi şi se presară cu sare. Se lasă să stea 20…

  • Șalău înăbușit cu sos de roșii

    Șalău înăbușit cu sos de roșii

    Şalăul se curăţă se solzi şi de insestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se taie rondele. Se…

  • Ton la grătar cu salsa de roșii

    Ton la grătar cu salsa de roșii

    Tonul se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece şi se taie rondele de grosimea unui deget.…

  • Somon cu sos de soia la grătar

    Somon cu sos de soia la grătar

    Usturoiul se pisează şi peste el se adaugă sosul de soia, zahărul brun, curry, busuiocul, sosul mirin, ulei…

  • Storceac de somn

    Storceac de somn

    Ceapa, morcovul, ţelina, şi pătrunjelul tăiate cuburi se pun la fiert. După 10 minute se adaugă şi ardeii…

  • Guvizi prăjiţi

    Guvizi prăjiţi

    Guvizii se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă să…

  • Somn în sos propriu în folie la cuptor

    Somn în sos propriu în folie la cuptor

    Somnul se curăţă de intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se presară cu sare şi se lasă…

  • Creveţi la grătar

    Creveţi la grătar

    Usturoiul se pisează, apoi se freacă bine cu 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă coajă rasă de lămâie,…

  • Chefal cu legume la cuptor în stil tunisian

    Chefal cu legume la cuptor în stil…

    Cartofii se taie cuburi şi se fierb pe jumătate (aproximativ 10 minute). Peştele se taie rondele şi se aşează…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro