Mucenici munteneşti

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 


Se face un aluat din făină, 125 ml apă, ulei şi sare.


Aluatul nu trebuie să fie lipicios.


Se întinde o foaie de 1 cm grosime şi se decupează mucenicii cu ajutorul aparatului de mucenici.


Mucenicii se aşează într-o tavă cu hârtie de copt şi se bagă în cuptor la 150 grade timp de 10-15 minute.


Se pun la fiert cei 2 litri de apă.


Când începe să fiarbă se pun mucenicii.


Se fierb la foc mic timp de 20 de minute (până când se ridică la suprafaţă).


Se adaugă zahărul, zahărul vanilat, esenţa de rom şi nuca măcinată.


Se lasă să mai dea câteva clocote.


Se ia de pe foc şi se adaugă scorţişoara şi coaja rasă de lămâie.


Se servesc atât calzi cât şi reci.


Etichete: mucenici
(2 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Choux à la crème cu spumă de ciocolată şi frişcă Choux à la crème cu spumă de ciocolată şi frişcă

Rețeta mai nouă   Ouă ochiuri în sos de roşii Ouă ochiuri în sos de roşii

publicitate
Comentarii (7)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Bucătăresele vesele
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Calebatuta.ro