Pachețele cu vită și năut

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se taie mărunt feliile de bacon,

ceapa verde,

spanacul,

ciupercile

și usturoiul.

Fără a se folosi grăsime, se prăjește baconul până când începe să se rumenească.

Se adaugă carnea tocată și se prăjește amestecând continuu.

Se adaugă ceapa verde,

ciupercile,

năutul,

vinul roșu,

pasta de tomate,

cimbru sau oregano,

usturoiul

și se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, timp de 20 de minute.

Se adaugă spanacul,

sare și piper

și se mai lasă să fiarbă 2 minute. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

Foile de plăcintă se desfac și se taie în 9 pătrate.

Se acoperă cu folie de plastic ca să nu se usuce. De ia câte un pătrat, se unge cu unt topit,

apoi peste el se suprapune un pătrat care se unge și el cu unt,

și se repetă operațiunea încă o dată sau de două ori, fără a se suprapune colțurile.

Se pune umplutură în mijlocul aluatului

și se strânge aluatul în jurul ei obținându-se o punguță.

Se așează în tavă, se ung cu unt

și se coc la 180 grade până se rumenesc, aproximativ 15-20 de minute.

Se servesc fierbinți.

 

(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Prăjitură cu foi și cremă de ciocolată Prăjitură cu foi și cremă de ciocolată

Rețeta mai nouă   Ton pane cu legume dulci-acrișoare Ton pane cu legume dulci-acrișoare

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Bucătăresele vesele
Calebatuta.ro