Panna cotta cu caramel

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Caramel"

    Zahărul se caramelizează.

    Se ia de pe foc şi se adaugă frişca.

    Se pune din nou pe foc până se îngroaşă.

    Se adaugă untul şi se ţine pe foc până se obţine o compoziţie groasă ca o smântână.

    Se lasă să se răcească.

  2. continuăm cu rețeta de bază...


Gelatina se pune la înmuiat în apă rece.


Frişca, laptele, esenţa de vanilie şi zahărul se pun pe foc până când încep să fiarbă.


Se ia de pe foc, se lasă câteva minute să se răcorească, cam cât să ajungă la 60-70 de grade, apoi se adaugă gelatina dizolvată pe baie de apă.

Se distribuie în recipientele în care se doreşte a se pune desertul.


Se dă la frigider pentru câteva ore, necesare pentru ca gelatina că se închege.


Se serveşte cu caramel.


Etichete: caramel | frisca | lapte
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Crochete de dovlecei cu brânză Crochete de dovlecei cu brânză

Rețeta mai nouă   Pui cacciatore la slow cooker Pui cacciatore la slow cooker

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro