Păstrăv la cuptor cu sos de ciuperci şi praz

(Păstrăv cu ratatouille de ciuperci)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Păstrăvul se curăţă şi se spală cu apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să stea 30 de minute.

Ciupercile se spală, se curăţă şi se taie în 4.

Prazul se curăţă şi se taie rondele.

Într-un vas se pune la încins uleiul de măsline, apoi se adaugă prazul. Se căleşte până când prazul se înmoaie.

Se pun ciupercile.

Se călesc împreună 10 minute.

Roşiile decojite se dau prin robot.

Se adaugă roşiile sedojite şi vinul şi se fierbe totul până când ciupercile sunt gata.

Spre final se adaugă pătrunjelul tocat, sare şi piper şi se mai fierb împreună 5 minute.

În paralel, păstrăvul se frige pe grătar, la foc iute.

Păstrăvul fript se pune într-o tavă şi peste el se adaugă sosul de ciuperci pregătit mai sus.

Tava acoperită cu folie se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 10-20 de minute.

Se serveşte cald, alături de mămăliguţă.

După cum ne-a sugerat Mitinita în provocarea lunii ianuarie, încercăm să ne detoxifiem.

Etichete: pastrav | peste
(16 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Super!!!

  Rețeta mai veche Cuşma lui Guguţă Cuşma lui Guguţă

Rețeta mai nouă   Sardină marinată Sardină marinată

publicitate
Comentarii (3)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro