Pepeni muraţi

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Într-un borcan se aşează variat pepenii, bucheţele de conopidă, morcovii şi ţelina tăiate felii subţiri şi rotogoale.

Deasupra se pune mărar uscat, frunze de ţelină şi câţiva căţei de usturoi tăiaţi mărunt.

Se prepară următoarea saramură: la 10 litri de apă - 450 g sare , 1 pahar de oţet, câteva foi de dafin şi 5-6 boabe de ienibahar. Se fierbe şi se lasă să se dea în câteva clocote.

Se înfăşoară borcanul cu un ştergar înmuiat în apă şi se toarnă saramura fierbinte treptat cu polonicul în borcan.

Se acoperă borcanul cu o farfurie, iar după 5-6 ore, când lichidul din borcan a scăzut, se mai adaugă saramură pentru a se umple borcanul.

Se lasă aşa 4-5 zile, după care se pune capacul la borcan.

Etichete: pepene | muraturi
(5 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Prăjitură cu pere Prăjitură cu pere

Rețeta mai nouă   Piept de pui cu fulgi de porumb Piept de pui cu fulgi de porumb

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro