Pere fierte în vin cu sos de ciocolată

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
Apa, zahărul şi vinul se fierb împreună. Se adaugă sucul şi coaja rasă de la portocală şi se fierb 5 minute.

Perele se curăţă de coajă, păstrându-se codiţa.

Perele se pun în sirop şi se fierb 20 de minute, până se înmoaie. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească perele în sirop.

Când sunt reci, se scot, se strecoară siropul, se pune pe foc şi se fierbe până se îngroaşă. Se adaugă frişca lichidă, ciocolata şi cele 25 g zahăr. Se lasă la foc mic până se topeşte ciocolata.

Se aşează perele pe farfurie, se acoperă cu sos de ciocolată.

Tot pere pentru provocarea lunii septembrie.
Etichete: pere | ciocolata | vin
(2 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Somn cu legume la cuptor Somn cu legume la cuptor

Rețeta mai nouă   Prăjitură cu pere şi nucă Prăjitură cu pere şi nucă

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro