Plăcintă "Poale'n brâu"

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Umplutura de brânză cu stafide"

    Ingredientele se amestecă.

  2. continuăm cu rețeta de bază...

Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, împreună cu 2 linguriţe de zahăr.

Se adaugă câteva linguri de făină, se amestecă şi se lasă la loc cald până începe să crească.

Cât timp dospeşte maiaua, două gălbenuşuri se freacă spumă cu zahărul şi sarea.

Peste maiaua dospită se adaugă spuma de gălbenuşuri, coaja de lămâie, zahărul vanilat, restul de făină şi se amestecă.

Aluatul se frământă timp de 20 de minute, apoi se adaugă puţin câte puţin untură călduţă.

Se lasă la crescut, la loc cald, timp de o oră, cât sa-şi dubleze volumul.

Se întinde o foaie nu foarte groasă (aproximativ 5 mm).


Se taie pătrate pe care se pune câte o lingură de umplutură.

Se împăturesc.

Se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu cele 2 gălbenuşuri rămase.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 30 minute, până se rumenesc frumos.

Se pudrează cu zahăr pudră după ce se mai răcesc puţin.


Etichete: placinta | branza | stafide
(19 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Diana
    06 Feb.2013

    Daca as incerca sa fac aluatul la MP , mi-ar reusi ? Ce zici Cornelia ? :d

  Rețeta mai veche Mreană prăjită Mreană prăjită

Rețeta mai nouă   Prăjitură cu gem şi glazură de albuş Prăjitură cu gem şi glazură de albuş

publicitate
Comentarii (7)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Bucătăresele vesele
Caietul cu rețete