Prăjitura Carpaţi

Prăjitura Carpaţi se realizează prin alternarea pe vertical a mai multor straturi de foi cu straturi de cremă de cacao, dar luând în final o formă triunghiulară mai rar întâlnită. Prăjitura Carpaţi şi-ar putea trage denumirea din asemănarea ei cu o formă muntoasă, a munţilor Carpaţi. 
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Foile la prăjitura Carpaţi"

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri.

    Albuşurile se bat spumă cu 4 linguri de zahăr.

    Gălbenuşurile se bat şi ele spumă cu restul de zahăr şi esenţa de vanilie.

    Gălbenuşurile spumă se adaugă peste albuşurile spumă şi se amestecă uşor cu paleta de jos în sus.

    Se adaugă făina şi se amestecă uşor de jos în sus până la omogenizare.

    Din compoziţia obţinută se coc două foi în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt.

    Foile se coc la 175 grade timp de 15 minute.

  2. Preparăm "Crema la prăjitura Carpaţi"

    Ouăle, apa şi zahărul se pun pe baie de apă, amestecând continuu cu mixerul.

    Se mixează pe baie de apă până când compoziţia se îngroaşă.

    Vasul se ia de pe foc, se adaugă cacaua, se mixează, după care se lasă să se răcească.

    Când s-a răcit se adaugă margarina şi se mixează până la omogenizare.

    Se adaugă esenţa de rom.

     

  3. Preparăm "Glazura la prăjitura Carpaţi"

    Ciocolata, frişca şi untul se amestecă pe foc, până ce se topeşte ciocolata, fără însă a fierbe.

     

  4. continuăm cu rețeta de bază...

Foile se taie în trei părţi egale.

Se ung foile cu cremă, împărţind crema în părţi egale.

Prăjitura în acest stadiu se bagă la rece în frigider sau chiar în congelator. După ce crema s-a întărit, se taie în pătrate.

Fiecare bucată se întoarce pe una din laturi şi se taie pe diagonală.

Cele două bucăţi rezultate se unesc cu cremă pe partea neunsă.

Prăjitura se glazurează.

Prăjitura glazurată se dă la rece (se poate băgă chiar şi la congelator), după care se porţionează.

(51 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • super buna

  Rețeta mai veche Sardină marinată Sardină marinată

Rețeta mai nouă   Tort de ciocolată cu portocale Tort de ciocolată cu portocale

publicitate
Comentarii (21)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Bucătăresele vesele
Hai să gătim
Calebatuta.ro