Prăjitură Snickers

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Crema de ciocolată la prăjitura Snickers"

    Amidonul, zahărul şi laptele se pun pe foc până se obţine o budincă tare.

    Se ia vasul de pe foc şi se adaugă esenţa de vanilie.

    Ciocolata se topeşte pe baie de apă.

    Budinca de vanilie se împarte în două: jumătate se amestecă cu ciocolata topită, iar restul de amestecă cu untul de arahide.

  2. Preparăm "Crema caramel la prăjitura Snickers"

    Apa şi zahărul se pun pe foc până se evaporă toată apa.

    Se continuă încălzirea la foc mare până se caramelizează zahărul.

    Se adaugă smântâna

    şi untul.

    Se omogenizează compoziţia.

    Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

  3. continuăm cu rețeta de bază...

Într-o formă de cozonac tapetată cu folie alimentară, se aranjează un strat de biscuiţi.

Peste acest prim strat de biscuiţi se pune o treime din budinca de ciocolată. Se întinde uniform pe toată suprafaţa.


Se pune încă un strat de biscuiţi,

apoi o treime din budinca de vanilie cu unt de arahide.

Încă un strat de biscuiţi,


o treime din budinca de ciocolată,

un strat de biscuiţi,

o treime din budinca cu unt de arahide,

un strat de biscuiţi,

restul de budincă de ciocolată,

un strat de biscuiţi,

restul de budincă cu unt de arahide.

Se pune un ultim strat de biscuiţi şi se dă la rece.

Se lasă la rece peste noapte, apoi se răstoarnă forma şi se îndepărtează folia alimentară.

Pe deasupra se toană, pe toată suprafaţa, crema caramel. Se uniformizează cu ajutorul unei palete.

Peste stratul de caramel se toarnă glazura de ciocolată, pe care am obţinut-o topind pe baie de apă 200 g ciocolată amăruie cu 100 ml frişcă lichidă.

Pe deasupra se pot pune alune prăjite, sfârmate.

Se dă la rece pentru a se întări glazura, apoi se porţionează.


Etichete: prajitura | caramel | ciocolata | alune
(18 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • OAU!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o adaug in ,,top10"
    pupici!

  Rețeta mai veche Pulpă de curcan picantă la slow cooker Pulpă de curcan picantă la slow cooker

Rețeta mai nouă   Somon la grătar cu sos de iaurt şi lămâie Somon la grătar cu sos de iaurt şi lămâie

publicitate
Comentarii (8)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Hai să gătim
Bucătăresele vesele
Calebatuta.ro