Prăjitură cu cremă de ciocolată şi nuci

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la prăjitura cu cremă de ciocolată şi nuci"

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri.

    Albuşurile se bat spumă cu zahărul.

    Făina se amestecă cu cacaua.

    Peste spuma de albuşuri se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă uşor.

    Se adaugă şi făina, amestecând uşor de jos în sus.

    Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 40 de minute.

  2. Preparăm "Crema la prăjitura cu cremă de ciocolată şi nuci"

    Se topeşte ciocolata pe baie de apă, împreună cu untul şi laptele.

    Se lasă să se răcească.

    Frişca se bate.

    Se adaugă peste ciocolata topită.

    Se amestecă cu mixerul.

    Se păstrează câteva linguri pentru ornat.

    Nucile se macină şi se adaugă în amestecul de ciocolată cu frişcă, împreună cu romul şi whisky-ul.

  3. Preparăm "Glazura la prăjitura cu cremă de ciocolată şi nuci"

    Ciocolata se topeşte pe baie de apă.

    Se adaugă frişca lichidă şi untul.

    Se omogenizează.

  4. Preparăm "Siropul la prăjitura cu cremă de ciocolată şi nuci"

    Se fierbe apa cu zahărul.

    Se lasă să se răcorească şi se adaugă romul şi whisky-ul.

  5. continuăm cu rețeta de bază...

Blatul se taie în 3 pe orizontală.

Se însiropează primul blat, apoi se adaugă o treime din cremă. Se întinde uniform pe toată suprafaţa.

Se adaugă cel de-al doilea blat.

Se însiropează, apoi se adaugă încă o treime din cremă.

Se pune şi cel de-al treilea blat, se însiropează şi se îmbracă cu restul de cremă.

Se toarnă glazura şi se uniformizează cât mai repede până nu se întăreşte glazura.

Se decorează cu crema păstrată.


Reţeta a fost inspirată de la Licuţa Marin.

Etichete: prajitura | crema | ciocolata | nuci
(44 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Foarte buna prajitura, a iesit extraordinar! Am urmat reteta, singura diferenta a fost ca nu am folosit tot siropul pentru ca mi s-a parut prea mult, am folosit doar jumatate din cantitate. Am sa o mai fac cu placere!

  • E excelenta prajitura. Chiar merita incercata!!

  • Inca nu am incercat prajitura ,acum am descoperit-o ,dar promit sa o prepar de ziua sotului meu ,pe 2 februarie si va voi comunica impresiile .Pare foarte buna cu drag Balasa

  Rețeta mai veche Smoothie de ananas cu grepfrut şi zmeură Smoothie de ananas cu grepfrut şi zmeură

Rețeta mai nouă   Chefal la cuptor cu lămâie şi pătrunjel Chefal la cuptor cu lămâie şi pătrunjel

publicitate
Comentarii (15)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Bucătăresele vesele
Caietul cu rețete
Calebatuta.ro