Prăjitură cu foi și cremă de ciocolată

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Ouăle se bat cu zahărul până se obține o spumă.

Se adaugă uleiul puțin câte puțin, amestecând continuu.

Se stinge amoniacul și se adaugă la compoziție,

apoi se adaugă făina.

Se obține un aluat,

care se imparte în 4.

Pe rând, se întinde câte o foaie pe dosul tăvii unsă cu ulei și tapetată cu făină.

Foaia se înțeapă cu furculița înainte de a fi bagată în cuptor.

Se coc la 200 grade timp de 4-5 minute, până se rumenesc puțin.

Se pregătește crema: laptele, zahărul, cacaua și făina se amestecă bine și se pun pe foc. Se amestecă continuu pentru a nu se prinde de fundul cratiței. După ce s-a îngroșat se ia de pe foc și se adaugă untul tăiat cubulețe, amestecând foarte bine.

Cu crema fierbinte se ung foile, alternând foaie, cremă, ultima fiind o foaie care se pudrează cu zahăr pudră.

Se acoperă și se lasă până a doua zi când se porționează.

(5 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Vin fiert Vin fiert

Rețeta mai nouă   Pachețele cu vită și năut Pachețele cu vită și năut

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Bucătăresele vesele
Calebatuta.ro