Prăjitură cu pere şi nucă

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Făina se cerne într-un castron, se adaugă untul topit la temperatura camerei, 150 g nucă măcinată, 100 g zahăr, sarea şi coaja rasă de la lămâie.

Se frământă aluatul, apoi se înveleşte în folie şi se bagă la frigider pentru 30 de minute.

Perele se spală, se taie pe jumătate pe lung, se curăţă de seminţe, apoi se taie în felii subţiri care se stropesc cu zeama de la lămâie.

Zahărul se amestecă cu praful de budincă, smântâna, oul, gălbenuşurile, laptele şi nuca rămasă.

Aluatul se întinde într-o tavă (cu dimensiuni de aproximativ 20x30) unsă cu margarină, ridicând marginile pe pereţii tăvii.

Se aşează feliile de pere, apoi se toarnă compoziţia cu smântână.

Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 40 de minute.


Al 3-lea rând de pere pentru provocarea lunii septembrie.
Etichete: prajitura | pere | nuci
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Pere fierte în vin cu sos de ciocolată Pere fierte în vin cu sos de ciocolată

Rețeta mai nouă   Baby hering în sos de bere Baby hering în sos de bere

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro