Prăjitură excelentă

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la prăjitura excelentă"

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri.

    Albuşurile se bat spumă, după care se adaugă zahărul şi se bat în continuare cu mixerul până se obţine o bezea tare.

    Gălbenuşurile se adaugă peste bezea, împreună cu făina, cacaua şi praful de copt.

    Se amestecă uşor, cu lingura, de jos în sus, până la omogenizare.

    Compoziţia se coace în tava tapetată cu hârtie de copt, la 175 grade timp de 20 de minute.

     

  2. Preparăm "Bezeaua la prăjitura excelentă"

    Albuşurile se bat spumă.

    Se adaugă zahărul şi se bat în continuare până se obţine bezeaua tare.

     

     

  3. Preparăm "Crema la prăjitura excelentă"

    Gălbenuşurile se freacă cu zahărul pe baie de apă până se obţine o cremă groasă.

    Se lasă să se răcească şi se adaugă margarina, la temperatura camerei.

    Se mixează foarte bine.

  4. continuăm cu rețeta de bază...

Peste blatul scos din cuptor se adaugă bezeaua, se întinde uniform pe toată suprafaţa şi se coace la 150 grade timp de 20 de minute, până se întăreşte bezeaua.

Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească, după care se întinde crema peste bezea.

Deasupra se pune ciocolată rasă.

Etichete: crema | prajitura | bezea
(35 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • lenuta dumitrescu
    06 Sep.2013

    Am facut si eu de mute ori ,este f. delicioasa ****

  Rețeta mai veche Cartofi Byron Cartofi Byron

Rețeta mai nouă   Borş de legume cu lobodă şi fidea Borş de legume cu lobodă şi fidea

Comentarii (19)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.