Pulpe de gâscă cu măsline
Pulpele de gâscă se pun la fiert în apă cu sare (eu am ales varianta mai uşoară, fierberea la presiune).
După ce s-au fiert, bucăţile se scot din zeama în care au fiert, se lasă să se răcescă puţin, apoi se dezosează.
Separat, ceapa se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei.
Când începe să se aurească se adaugă făina şi se amestecă bine.
Apoi se adaugă un pahar din supa în care au fiert pulpele, bulionul, piperul şi foile de dafin şi se fierbe pentru 10 minute.
Carnea de gâscă dezosată se rumeneşte pe ambele părţi în 2 linguri de ulei, după care se adaugă 1 pahar de supă şi un pahar de vin alb, împreună cu măslinele.
Se lasă să dea un clocot şi apoi se adaugă sosul de ceapă pregătit mai sus.
Se mai fierbe încă 2-3 minute şi se serveşte caldă.