Pulpe de pui în sos picant de busuioc

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Pulpele de pui se condimentează cu sare și se pun pe grătarul încins, cu pielea în jos.

Se lasă până se rumenesc, apoi se întorc pe partea cealaltă.

În vasul de la robotul de bucătărie se pune ceapa roșie curățată și tăiată în patru,

busuiocul proaspăt,

coaja de lămâie,

sucul de lămâie sau oțetul,

ardeiul iute tăiat feliuțe, boiaua dulce,

sare, piper,

ulei de măsline.

Se pornește robotul.

Amestecul obținut se diluează puțin cu apă fierbinte, apoi se mai amestecă.

Se transferă sosul într-un vas termorezistent, suficient de mare pentru a pune și pulpele și ardeiul.

Peste sos se aranjează pulpele de pui de pe grătar,

se presară cimbru și rozmarin, apoi se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 15 minute.

Între timp, se pun pe grătar ardeii tăiați.

Se lasă să se rumenescă puțin pe ambele părți.

După ce au trecut cele 15 minute, se scoate vasul din cuptor,

se adaugă ardeii

și se mai lasă în cuptor la 220 grade pentru încă 15 minute.

Se servește cald, cu sosul de busuioc.

Etichete: pulpe | pui | picant | iute | busuioc
(2 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Ciorbă de somn Ciorbă de somn

Rețeta mai nouă   Covrigi bavarezi (Pretzel) Covrigi bavarezi (Pretzel)

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Hai să gătim
Calebatuta.ro