Salată grecească cu peşte marinat

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Maioneză"

    Gălbenuşurile foarte bine fierte şi răcite se pisează cu o furculiţă într-un castron, se adaugă puţin ulei şi se freacă cu mixerul, până se formează o pastă.

    Apoi se pune un gălbenuş crud şi se adaugă câte puţin ulei, amestecând fără întrerupere în acelaşi sens.

    Când începe să se îngroaşă, se mai adaugă un gălbenuş crud şi din nou câte puţin ulei.

    Se procedează astfel până când s-au pus toate gălbenuşurile, apoi se adaugă muştarul (dacă maioneza se foloseşte pentru salata boeuf), puţin câte puţin şi amestecând mereu, şi zeama de lămâie. Se mai adaugă apoi ulei, în porţiuni mici, până se termină întreaga cantitate măsurată iniţial.

    Maioneză
  2. Preparăm "Macrou marinat la rece"

    Macroul se curăţă de intestine, se spală foarte bine.

    Se taie rondele de grosime aproximativ 1 cm.

    Se aranjează aceste rondele într-un vas, pe fundul căruia s-a pus un strat de sare grunjoasă.

    Deasupra se pune sare din belşug, astfel încât peştele să fie acoperit în totalitate. Vasul se acoperă şi se bagă la frigider pentru 24 de ore.

    A doua zi, peştele se spală bine cu apă rece, se aranjează din nou în acelaşi vas şi se acoperă cu oţet. Tot acum se pot pune rondele de morcov, ceapă tăiată solzişori, piper boabe şi măsline.


    Se acoperă vasul cu un capac şi se bagă din nou la frigider pentru încă 24 de ore. A treia zi, se scurge oţetul şi se înlocuieşte cu ulei.

    Se mai păstrează încă 24 de ore la frigider, după care se poate consuma.

    Macrou marinat la rece
  3. continuăm cu rețeta de bază...


Peştele marinat şi castraveţii se taie în cubuleţe mici.


Se amestecă cu maioneza şi se mai potriveşte se sare (dacă mai este cazul).


Etichete: salata | peste marinat | grecia | peste
(9 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Budincă de pui Budincă de pui

Rețeta mai nouă   Napolitane cu cremă de biscuiţi şi nuci Napolitane cu cremă de biscuiţi şi nuci

publicitate
Comentarii (12)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro