Tartă "Tatin" cu mere

(Tartă franceză cu mere, întoarsă)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se curaţă merele de coajă, se taie sferturi, se stropesc cu un pic de zeamă de lămâie.

Se încinge cuptorul, se pune untul în formă, peste care se presară zahărul şi se bagă la cuptor pentru 10-15 minute.

După ce s-a topit zahărul, se scoate tava şi se ornează cu merele tăiate în sferturi şi stropite cu esenţă sau presărate cu scorţişoară.

Peste mere se pune aluatul şi se dă la cuptor pentru 40-50 minute.

După ce s-a copt, se scoate, se lasă 5-10 minute la răcit, apoi se răstoarnă pe platou.

Etichete: tarta | tarta tatin | mere | prajitura | franta
(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Ruladă din piept de pui Ruladă din piept de pui

Rețeta mai nouă   Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro