Tort de ciocolată cu portocale

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la tort de ciocolată cu portocale"

     

    Ouăle se bat cu 4 linguri de apă fierbinte timp  de 1 minut.

     

    Coaja de portocale se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat. Amestecul rezultat se adaugă peste ouă. Se bat cu mixerul timp de 6 minute.

    Făina se amestecă cu praful de copt, amidonul, cacaua şi scorţişoara.

    Amestecul rezultat se adaugă în amestecul de ouă şi se omogenizează.

    Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace 30-35 de minute la 170 grade.

  2. Preparăm "Crema la tortul de ciocolată cu portocale"

    Portocalele se decojesc şi se desfac în felii.

    Gelatina se pune la înmuiat în apă rece conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

    Zahărul se amestecă cu cacaua, zahărul vanilat şi puţină apă şi se topesc la foc mic.

    Când se înfierbântă, fără însă a fierbe, se adaugă gelatina înmuiată şi esenţa de rom.

    Se lasă să se răcească fără să se închege.

    Când crema începe să se întărească, se înglobează în frişca bătută, se adaugă coaja de portocale şi sucul de portocale.

  3. continuăm cu rețeta de bază...

Blatul se taie în 3 părţi egale.

Se aşează 1/3 din cremă pe blatul inferior.


Se acoperă cu al doilea blat şi se aşează din nou crema şi felii de portocale.


Apoi se aşează şi cel de-al treilea blat, care se acoperă cu restul de cremă. Se ornează după preferinţă.


Se dă la rece pentru 3 ore, apoi se serveşte.


Reţeta este pentru provocarea lunii ianuarie gazduită de Mitinita, la partea de citrice.
Etichete: ciocolata | tort | portocale
Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Prăjitura Carpaţi Prăjitura Carpaţi

Rețeta mai nouă   Friptură de curcan cu sos de portocală și lămâie Friptură de curcan cu sos de portocală și lămâie

publicitate
Comentarii (14)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Bucătăresele vesele
Hai să gătim
Calebatuta.ro