Mazăre
Mazărea poate fi găsită sub formă proaspătă, congelată, uscată sau conservată. Mazărea este o sursă foarte bună de fibre şi vitamina C. Conţine de asemenea proteine, fier, zinc şi acid nicotinic. Mazărea poate fi consumată crudă sub formă de salate sau în anumite plăcinte. În general în mâncare, mazărea se consumă fiartă. Se poate face de asemenea o pastă după fierbere care sa fie folosită ca dressing pentru salate. Mazărea este indicată ca tratament natural pentru anumite afecţiuni, cum ar fi: osteoporoza, hipertensiunea arterială, constipaţia, diabetul, la tratarea bolilor renale şi a stărilor de epuizare fizică şi psihică.
-
Salată de boeuf
Cea mai bună salată boeuf se obţine fierbând zarzavatul împreună cu carnea (supa). Pieptul de pui spălat…
-
de post
Mazăre cu roşii
Într-o cratiţă se încinge uleiul. Se adaugă mazărea, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate bucăţi…
-
Mâncare de mazăre cu pulpe de pui
Se curăţă morcovul, ceapa, se toacă mărunt şi se pun la călit cu puţin ulei. Pulpele se pârlesc, se spală…
-
de post
Tocăniţă de cartofi cu mazăre
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei încins. Când ceapa capătă o culoare aurie, se adaugă ardeiul…
-
de post
Mâncare de mazăre
Mazărea se curăţă din păstăi. Ceapa curăţată se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Roşiile…