Deserturi
Fie iarnă, fie vară, la orice vârstă simţim nevoia din când în când de a servi un desert fie el dulce sau sărat, cu fructe, ciocolată sau frişcă.
- 
					
					
						
																	
					
					Prăjitură cu mure
Făina împreună cu 100 g de zahăr, praful de copt, scorțișoara, sarea, și coaja rasă de lămâie se amestecă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tort Foret Noire
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Prăjitură cu bezea cu nucă și cremă…
Se pregătesc mai întâi foile de bezea cu nucă. Miezul de nucă se pune într-o tavă și se bagă în cuptorul…
 - 
					
					
						
																	
					
					Nuci umplute cu cremă de unt și ciocolată
Untul rece se taie cuburi. Peste el se cerne făina și se adaugă zahărul și sare. Se amestecă până se obține…
 - 
					
					
						
																	
					
					Prăjitură cu mousse de afine și lămâie
Peste blatul rece se toarnă mousse-ul de afine și se întinde uniform, pe toată suprafața. Se dă la rece…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Cornuri cu gem
În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa, sucul de portocale, zahărul,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Prăjitură cu mere și aluat ras
Zahărul pudră se amestecă cu laptele, ouăle, uleiul, și bicarbonatul de sodiu. Se adaugă făină până…
 - 
					
					
						
																	
					
					Covrigi bavarezi (Pretzel)
În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa, sarea, zahărul, untul la…
 - 
					
					
						
																	
					
					Cheesecake cu lămâie
Gelatina se pune la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Biscuiții se mărunțesc în robot, apoi…
 - 
					
					
						
																	
					
					Trufe din ciocolată albă cu umplutură…
Ciocolata împreună cu frișca se pun într-un vas pe baie de apă, până când se topește ciocolata. Se ia…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tort Amandină
Blatul rece se taie în 3 pe orizontală. Pe un platou se pune un blat, se însiropează pe toată suprafața…
 - 
					
					
						
																	
					
					Minitorturi cu ciocolată și cafea
După ce blatul s-a răcit complet, se decupează cercuri de blat, ce trebuie montate în inele detașabile. Se…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tort înghețat de ciocolată și cappuccino
Untul pentru blat se topește pe foc, apoi se amestecă cu pudra de cacao. Se ia vasul de pe foc și se adaugă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tort Sacher
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare. Untul la temperatura camerei, se amestecă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Panettone
Stafidele se pun la înmuiat cu romul și 2 linguri de apă fierbinte și se lasă peste noapte. Făina, zahărul,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Prăjitură Krantz
Fiecare din foi se taie în două. Peste prima foaie se adaugă 1/4 din cremă, se întinde uniform și se presară…
 - 
					
					
						
																	
					
					Prăjitură cu prune
Făina se amestecă cu un plic de zahăr vanilat, cu zahăr pudră, sarea, praful de copt, coaja rasă de lămâie…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ruladă de bezea cu zmeură
Albușurile se bat foarte bine cu mixerul până se obține o spumă. Se adaugă zahărul și spuma se bate in…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tort Deliciu
Pe un platou se pune o foaie de bezea cu nucă. Se unge uniform cu 1/3 din crema fiartă amestecată cu frișcă.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tarte de ciocolată cu arahide
După ce bazele de tartă s-au răcit, se toarnă în interior un strat de caramel cu banană. Peste stratul de…
 - 
					
					
						
																			Mărțișor
											
					
					Panna cotta cu jeleu de căpșuni și…
Gelatina se pune la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Laptele, frișca, zahărul și esența de…
 - 
					
					
						
																	
					
					Coșulețe de ciocolată cu cremă de…
Se amestecă făina cu cacaua, zahărul și sarea. Se adaugă untul și brandy și se amestecă până se obține…
 - 
					
					
						
																	
					
					Prăjitură cu foi și cremă de ciocolată
Ouăle se bat cu zahărul până se obține o spumă. Se adaugă uleiul puțin câte puțin, amestecând continuu.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Cannoli
Făina se amestecă cu zahărul,un praf de sare, și untul. Se adaugă gălbenușul și vinul. Se formează un…
 - 
					
					
						
																	
					
					Cupe cu mousse de ciocolată și fistic
Blatul se decupează cu un pahar, apoi se scobește în interior cu alt pahar cu diametru mai mic. Se însiropează…
 - 
					
					
						
																	
					
					Prăjitură cu cafea
Ouăle se bat cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se freacă foarte bine până se obține o cremă. Se…
 
																	
																	
																	
																	
																	
																			
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																			
																	
																	
																	
																	
																	









