Tort Sacher

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Albușurile se bat spumă tare.

Untul la temperatura camerei, se amestecă până devine o cremă moale.

Se adaugă, treptat, câte puțin zahăr și gălbenușurile, unul câte unul, amestecând continuu. Se obține un amestec pufos și de culoare deschisă.

200 g de ciocolată amăruie se pun la topit pe baie de apă.

Ciocolata topită se adaugă peste crema de unt cu gălbenușuri, bătând continuu.

Se adaugă făina și pesmetul, încorporându-le cu ajutorul unei linguri.

Se adaugă și spuma de albușuri, amestecând cu grijă, de jos în sus.

Compoziția se toană într-o formă rotundă.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru o oră.

Blatul se lasă să se răcească, apoi se taie pe jumătate.

Se unge primul blat cu gem de caise sau peltea,

apoi se pune deasupra celălalt blat.

Se unge și acesta cu gem, inclusiv părțile laterale.

Cele 100 g de ciocolată se topesc pe baie de apă.

Cu ciocolata topită se îmbracă tortul.

Se dă la rece.

(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Panettone I Panettone I

Rețeta mai nouă   Tort înghețat de ciocolată și cappuccino Tort înghețat de ciocolată și cappuccino

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Calebatuta.ro