• Prăjitură cu mure

    Prăjitură cu mure

    Făina împreună cu 100 g de zahăr, praful de copt, scorțișoara, sarea, și coaja rasă de lămâie se amestecă…

  • Prăjitură cu bezea cu nucă și cremă de vanilie

    Prăjitură cu bezea cu nucă și cremă…

    Se pregătesc mai întâi foile de bezea cu nucă. Miezul de nucă se pune într-o tavă și se bagă în cuptorul…

  • Nuci umplute cu cremă de unt și ciocolată

    Nuci umplute cu cremă de unt și ciocolată

    Untul rece se taie cuburi. Peste el se cerne făina și se adaugă zahărul și sare. Se amestecă până se obține…

  • Tartă cu ouă și ceapă

    Tartă cu ouă și ceapă

    Cele două ouă crude cu un praf de sare se mixează bine. Se adaugă 70 g unt topit, chefirul și făina amestecată…

  • Covrigi bavarezi (Pretzel)

    Covrigi bavarezi (Pretzel)

    În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa, sarea, zahărul, untul la…

  • Covrigi bavarezi (Pretzel)

    Covrigi bavarezi (Pretzel)

    În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa, sarea, zahărul, untul la…

  • Cheesecake cu lămâie

    Cheesecake cu lămâie

    Gelatina se pune la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Biscuiții se mărunțesc în robot, apoi…

  • Cheesecake cu lămâie

    Cheesecake cu lămâie

    Gelatina se pune la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Biscuiții se mărunțesc în robot, apoi…

  • Bibilică la cuptor

    Bibilică la cuptor

    Bibilica întreagă se spală foarte bine în interior, apoi se usucă prin tamponare cu șervețele absorbante.…

  • Trufe din ciocolată albă cu umplutură de zmeură

    Trufe din ciocolată albă cu umplutură…

    Ciocolata împreună cu frișca se pun într-un vas pe baie de apă, până când se topește ciocolata. Se ia…

  • Cartofi copți în coajă cu unt

    Cartofi copți în coajă cu unt

    Cartofii se spală foarte bine cu un burete abraziv, pentru a îndepărta tot pământul de pe ei. Se înțeapă…

  • Tort înghețat de ciocolată și cappuccino

    Tort înghețat de ciocolată și cappuccino

    Untul pentru blat se topește pe foc, apoi se amestecă cu pudra de cacao. Se ia vasul de pe foc și se adaugă…

  • Tort Sacher

    Tort Sacher

    Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare. Untul la temperatura camerei, se amestecă…

  • Panettone

    Panettone

    Stafidele se pun la înmuiat cu romul și 2 linguri de apă fierbinte și se lasă peste noapte. Făina, zahărul,…

  • Prăjitură cu prune

    Prăjitură cu prune

    Făina se amestecă cu un plic de zahăr vanilat, cu zahăr pudră, sarea, praful de copt, coaja rasă de lămâie…

  • Coșulețe cu legume

    Coșulețe cu legume

    Făina, ouăle și untul rece se frământă bine cu mâna sau cu malaxorul, până se obține un  aluat…

  • Pulpă de miel cu rozmarin și usturoi

    Pulpă de miel cu rozmarin și usturoi

    Se pregătește untul aromatizat cu rozmarin, cimbru, sare și piper. Ceapa roșie se taie în sferturi și se…

  • Pâine cu ceapă și brânză cheddar

    Pâine cu ceapă și brânză cheddar

    Mozzarella si cheddarul se taie felii subțiri. Ceapa verde se taie mărunt și se amestecă cu untul topit și…

  • Coșulețe de ciocolată cu cremă de mascarpone și unt de arahide

    Coșulețe de ciocolată cu cremă de…

    Se amestecă făina cu cacaua, zahărul și sarea. Se adaugă untul și brandy și se amestecă până se obține…

  • Pachețele cu vită și năut

    Pachețele cu vită și năut

    Se taie mărunt feliile de bacon, ceapa verde, spanacul, ciupercile și usturoiul. Fără a se folosi grăsime,…

  • Cannoli

    Cannoli

    Făina se amestecă cu zahărul,un praf de sare, și untul. Se adaugă gălbenușul și vinul. Se formează un…

  • Prăjitură cu cafea

    Prăjitură cu cafea

    Ouăle se bat cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se freacă foarte bine până se obține o cremă. Se…

  • Pulpă de căprioară cu sos de hrean și ciuperci

    Pulpă de căprioară cu sos de hrean…

    Într-o tigaie se topește un cubuleț de unt. Se adaugă pulpa de căprioară tăvălită prin făină. Se rumenește…

  • Tort imperial cu ciocolată

    Tort imperial cu ciocolată

    Se amestecă amidonul cu făina, praful de copt si cacaua, apoi se cern. Untul se freacă cu 40 g de zahăr până…

  • Limbă cu sos de hrean și muștar

    Limbă cu sos de hrean și muștar

    Se taie ceapa mărunt. Untul se pune în tigaia încinsă. Se adaugă ceapa și se călește puțin. Se adaugă…

  • Tarte cu mazăre

    Tarte cu mazăre

    Se amestecă făina cu oul și untul tăiat cubulețe. Se frământă până se omogenizează aluatul. Se taie…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro