Pachețele cu vită și năut
- Ingrediente

Se taie mărunt feliile de bacon,

ceapa verde,

spanacul,

ciupercile

și usturoiul.

Fără a se folosi grăsime, se prăjește baconul până când începe să se rumenească.


Se adaugă carnea tocată și se prăjește amestecând continuu.


Se adaugă ceapa verde,

ciupercile,

năutul,

vinul roșu,

pasta de tomate,

cimbru sau oregano,

usturoiul

și se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, timp de 20 de minute.


Se adaugă spanacul,

sare și piper

și se mai lasă să fiarbă 2 minute. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

Foile de plăcintă se desfac și se taie în 9 pătrate.

Se acoperă cu folie de plastic ca să nu se usuce. De ia câte un pătrat, se unge cu unt topit,


apoi peste el se suprapune un pătrat care se unge și el cu unt,

și se repetă operațiunea încă o dată sau de două ori, fără a se suprapune colțurile.


Se pune umplutură în mijlocul aluatului

și se strânge aluatul în jurul ei obținându-se o punguță.


Se așează în tavă, se ung cu unt

și se coc la 180 grade până se rumenesc, aproximativ 15-20 de minute.

Se servesc fierbinți.












