Prăjitură cu foi și cremă de ciocolată
- Ingrediente
-
- 3 ouă
- 150 grame zahăr
- 150 mililitri ulei
- 2 lingurițe amoniac stins cu zeamă de lămâie sau oțet
- sare
- 700-750 grame făină
- 750 mililitri lapte pentru cremă
- 150 grame zahăr pentru cremă
- 30 grame cacao pentru cremă
- 90 grame făină pentru cremă
- 200 grame unt sau margarină pentru cremă
- esență de rom pentru cremă
Ouăle se bat cu zahărul până se obține o spumă.
Se adaugă uleiul puțin câte puțin, amestecând continuu.
Se stinge amoniacul și se adaugă la compoziție,
apoi se adaugă făina.
Se obține un aluat,
care se imparte în 4.
Pe rând, se întinde câte o foaie pe dosul tăvii unsă cu ulei și tapetată cu făină.
Foaia se înțeapă cu furculița înainte de a fi bagată în cuptor.
Se coc la 200 grade timp de 4-5 minute, până se rumenesc puțin.
Se pregătește crema: laptele, zahărul, cacaua și făina se amestecă bine și se pun pe foc. Se amestecă continuu pentru a nu se prinde de fundul cratiței. După ce s-a îngroșat se ia de pe foc și se adaugă untul tăiat cubulețe, amestecând foarte bine.
Cu crema fierbinte se ung foile, alternând foaie, cremă, ultima fiind o foaie care se pudrează cu zahăr pudră.
Se acoperă și se lasă până a doua zi când se porționează.