Prăjitură cu nucă şi cremă de vanilie
- Ingrediente
- 
		- 90 grame zahăr pentru blat
- 80 grame făină pentru blat
- 50 grame miez de nucă pentru blat
- 2 plicuri zahăr vanilat pentru blat
- 5 grame praf de copt pentru blat
- 6 albușuri de ouă pentru blat
- 1 praf sare pentru blat
- 6 gălbenușuri de ou pentru cremă
- 45 grame zahăr pentru cremă
- 60 grame amidon pentru cremă
- 400 mililitri lapte pentru cremă
- 200 grame frișcă pentru cremă
- esență de vanilie pentru cremă
- ciocolată pentru decor
 

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.


Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat


şi se bate până se obţine o bezea tare.


Făina, miezul de nucă măcinat şi praful de copt se amestecă


şi se adaugă peste bezea.

Se amestecă uşor, de jos în sus, cu ajutorul unei palete.

Compoziţia rezultată se pune într-o tavă (cu dimensiunile 28x24 cm) cu hârtie de copt

şi se coace la 170 grade timp de 20 de minute.

Între timp se pregăteşte crema: gălbenuşurile

se freacă foarte bine cu zahărul


până se obţine o cremă.

Se adaugă amidonul şi, treptat, laptele, amestecând continuu.



Amestecul obţinut se pune pe foc, la foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă.


Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Frişca se bate tare,

apoi se adaugă crema rece.

Se mixează până se omogenizează.

La final, crema se aromatizează cu esenţă de vanilie.

Peste blatul rece se adaugă crema şi se întinde uniform pe toată suprafaţa.


Se decorează cu ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată.


Se lasă câteva ore la rece, după care se porţionează.


Această reţetă a fost preparată pentru Provocarea secretă, găzduită în această lună de Monica şi a fost inspirată de la Daniela.
- 
					
					
						
					
					Diana07 May.2014Cam putina :( 

 
					 
							 
							 
							 
							 
						 
						 
				









