Cheesecake cu lămâie

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Gelatina se pune la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Biscuiții se mărunțesc în robot,

apoi se transferă într-un castron.

Untul se topește

și se adaugă peste biscuiți.

Se amestecă bine, până se umectează toți biscuiții.

Cu acest amestec se tapetează baza unei forme cu fund detașabil, apoi se dă la rece.

Iaurtul

se amestecă cu zahărul pudră

și ricotta,

apoi se adaugă sucul de lămâie,

coaja de la o lămâie

și se omogenizează.

La final, se adaugă gelatina dizolvată pe baie de apă; se încorporează în crema de iaurt,

după care se toarnă peste blatul de biscuiți scos de la rece. Se lasă la frigider 2-3 ore.

Se pregătește sosul de lămâie:

Sucul de lămâie,

zahărul,

coaja de lămâie,

și untul se pun într-un vas pe baie de aburi.

Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă oul,

amestecând foarte bine pentru a se încorpora uniform. Se lasă pe foc până când amestecul se îngroașă.

După ce s-a închegat, prăjitura se scoate din formă, se taie și se servește cu sosul de lămâie ușor călduț.

(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Broccoli în sos rece de roșii Broccoli în sos rece de roșii

Rețeta mai nouă   Somn cu usturoi și vin alb la cuptor Somn cu usturoi și vin alb la cuptor

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Hai să gătim
Calebatuta.ro