Covrigi bavarezi (Pretzel)
(Pretzel)
În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa,

sarea,

zahărul,

untul la temperatura camerei,

făina

și drojdia,

după care se pornește programul pentru aluaturi cu drojdie.

După o oră și jumătate, cât durează programul, aluatul arată așa.

Se împarte în 10 părți egale și se mai lasă câteva minute.

În acest timp, se fierb cele 3 cești de apă cu bicarbonatul.


Se modelează covrigii: se face un cordon de aproximativ 40 cm,

care se pliază formând o buclă,

iar capetele rămase se mai răsucesc încă o dată,

apoi se aduc pe mijlocul buclei.

Covrigii astfel formați se scufundă pentru 5 minute în apa cu bicarbonat,

apoi se aranjează într-o tavă cu hârtie de copt, se ung cu unt și se presară cu sare de mare.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 8-10 minute, până se rumenesc.

Se servesc calzi sau reci.


 
					 
							 
							 
							 
							 
						 
						 
				









