Covrigi bavarezi (Pretzel)
(Pretzel)În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa,
sarea,
zahărul,
untul la temperatura camerei,
făina
și drojdia,
după care se pornește programul pentru aluaturi cu drojdie.
După o oră și jumătate, cât durează programul, aluatul arată așa.
Se împarte în 10 părți egale și se mai lasă câteva minute.
În acest timp, se fierb cele 3 cești de apă cu bicarbonatul.
Se modelează covrigii: se face un cordon de aproximativ 40 cm,
care se pliază formând o buclă,
iar capetele rămase se mai răsucesc încă o dată,
apoi se aduc pe mijlocul buclei.
Covrigii astfel formați se scufundă pentru 5 minute în apa cu bicarbonat,
apoi se aranjează într-o tavă cu hârtie de copt, se ung cu unt și se presară cu sare de mare.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 8-10 minute, până se rumenesc.
Se servesc calzi sau reci.