-
de post
Cornuri cu gem
În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa, sucul de portocale, zahărul,…
-
Covrigi bavarezi (Pretzel)
În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa, sarea, zahărul, untul la…
-
Covrigi bavarezi (Pretzel)
În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa, sarea, zahărul, untul la…
-
Panettone
Stafidele se pun la înmuiat cu romul și 2 linguri de apă fierbinte și se lasă peste noapte. Făina, zahărul,…
-
Panettone
Stafidele se pun la înmuiat cu romul și 2 linguri de apă fierbinte și se lasă peste noapte. Făina, zahărul,…
-
Dulceață de coacăze
Peste coacăzele bine spălate și curățate de frunze, se adaugă zahărul, apa rece, zahărul vanilat, apoi…
-
Mărțișor
Panna cotta cu jeleu de căpșuni și…
Gelatina se pune la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Laptele, frișca, zahărul și esența de…
-
Focaccia cu măsline și roșii uscate
În vasul de la mașina de făcut pâine se pune apa călduță, 3 linguri de ulei de măsline, sarea, făina…
-
Iepure cu arome italiene
Bucățile de iepure se acoperă cu apă într-un wok. Se aduc la fierbere. Se sărează. Se spumează. Se adaugă…
-
Limoncello
Lămâile se curăţă de coajă, evitând să se ia şi partea albă. Se pun într-un vas. Peste ele se toarnă…
-
Tarte cu brânză feta și ardei roșu
Margarina la temperatura camerei, se amestecă cu ouăle, adăugate pe rând. Se adaugă făina şi apa şi se…
-
Tarte cu brânză feta și ardei roșu
Margarina la temperatura camerei, se amestecă cu ouăle, adăugate pe rând. Se adaugă făina şi apa şi se…
-
Ton caramelizat
Tonul se curăţă şi se taie rondele. Rondelele de ton se presară cu sare, ghimbir ras, făină şi zahăr…
-
Copanele de pui și cartofi la cuptor…
Ciocănelele de pui se pun într-un vas termorezistent uns cu ulei. Peste ciocănele se pun cartofii tăiaţi…
-
Pulpă de curcan aromată la cuptor
Pulpa de curcan se taie rondele, cu tot cu os. Se presară cu sare şi piper, apoi se rumenesc în două linguri…
-
Dulceață de măceșe
Măceșele se spală cu apă rece, apoi se curăţă de codițe și se semințe. Măceşele astfel curăţate,…
-
Dulceață de afine
Afinele se spală în sită şi se culeg codiţele şi frunzele. Se pun în cratiţa pentru dulceaţă, se adaugă…
-
Limonadă cu mentă
Din prima lămâie tăiem 3 felii şi le păstrăm. Restul se storc. Zeama de lămâie se pune într-o carafă…
-
Dulceață de frăguțe
Frăguţele se spală foarte bine sub jet de apă, îndepărtând codiţele, dacă aceaste mai sunt. Apa se pune…
-
Tort de clătite
Se face compoziţia pentru clătite. Se pregătesc foile de clătite. Aceste nu se vor rula, nici nu se vor împacheta.…
-
Tort de cacao cu nucă
Se pregăteşte mai întâi blatul: Făina se amestecă cu praful de copt şi cacaua. Se separă ouăle, iar albuşurile…
-
Sirop concentrat de soc
Lămâile se taie felii şi se pun peste florile de soc. Se fierb 5 litri de apă, se lasă să stea puţin deoparte,…
-
Friptură de miel cu mentă
Pulpa de miel se presară cu sare, piper şi cimbru, apoi se pune într-un vas termorezistent. Usturoiul tăiat…
-
Somon cu sos de portocale la cuptor
Jumătate de portocală se taie felii subţiri, iar cealaltă jumătate se stoarce. Sucul rezultat se amestecă…
-
Iepure cu sos de muştar în stil franţuzesc
Iepurele se tranşează, se presară cu sare. Într-o tigaie se pune untul şi se sotează carnea întorcând-o…
-
Pâine de casă
În vasul de la maşina de făcut pâine se pun ingredientele: mai întâi apa, apoi sarea şi zahărul, uleiul,…
Reţete cu "apă"