Iepure cu sos de muştar în stil franţuzesc

Iepurele se tranşează,


se presară cu sare.

Într-o tigaie se pune untul

şi se sotează carnea


întorcând-o pe toate părţile

până se rumeneşte frumos.

Bucăţile se scot pe o farfurie.

Ceapa se taie solzişori

şi se căleşte în untul în care a fost carnea.

Se lasă până ceapa devine moale

şi se adaugă apa, vinul alb

muştarul,

cimbrul,

şi se lasă să dea câteva clocote. Se mai poate adăuga nişte apă, dacă este nevoie.

Se pun peste sos bucăţile de carne

şi se acoperă vasul cu un capac, lăsându-se să fiarbă la foc mic timp de 45 de minute. Se completează cu apă atunci când sosul scade.

După ce carnea este bine pătrunsă, se scoate din sosul de muştar


şi se adaugă în sos smântâna de gătit

şi pătrunjelul tocat mărunt.

Se obţine un sos aromat,

care se îmbogăţeşte cu bucăţile de carne

Se serveşte cald.


 
					 
							 
							 
							 
							 
						 
						 
				









