Iepure cu sos de muştar în stil franţuzesc

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Iepurele se tranşează,


se presară cu sare.

Într-o tigaie se pune untul

şi se sotează carnea


întorcând-o pe toate părţile

până se rumeneşte frumos.

Bucăţile se scot pe o farfurie.

Ceapa se taie solzişori

şi se căleşte în untul în care a fost carnea.

Se lasă până ceapa devine moale

şi se adaugă apa, vinul alb

muştarul,

cimbrul,

şi se lasă să dea câteva clocote. Se mai poate adăuga nişte apă, dacă este nevoie.

Se pun peste sos bucăţile de carne

şi se acoperă vasul cu un capac, lăsându-se să fiarbă la foc mic timp de 45 de minute. Se completează cu apă atunci când sosul scade.

După ce carnea este bine pătrunsă, se scoate din sosul de muştar


şi se adaugă în sos smântâna de gătit

şi pătrunjelul tocat mărunt.

Se obţine un sos aromat,

care se îmbogăţeşte cu bucăţile de carne

Se serveşte cald.


Etichete: iepure | sos de mustar | franta
(12 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Sos de avocado Sos de avocado

Rețeta mai nouă   Legume la dry-cooker Legume la dry-cooker

publicitate
Comentarii (9)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro